Krimi

2024.03.16. 23:46

Szörnyű: egy nő nem élte túl a medvetámadást Deménvölgyben

A medve két embert üldözött, egy 31 éves nő meghalt.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: WildMedia

A liptószentmiklósi járásbeli Déménvölgy (Demanovská Dolina) község területén két embert üldözőbe vett egy medve – derült ki a rendőrséghez beérkezett bejelentésből. 

A hatósági tájékoztatás szerint egy férfire épségben bukkantak rá, egy nőt pedig holtan találtak meg.

Az Új szó hírportál beszámolója szerint a medvékre szakosodott beavatkozó csapatot szintén a helyszínre riasztották. Hogy pontosan mi történhetett, egyelőre nem tudni – a nyomozás még folyamatban van, részletesebb információkkal a rendőrség nem szolgált.

Filip Kuffa, a környezetvédelmi minisztérium államtitkára úgy fogalmazott, hogy amennyiben beigazolódik a közvetlen medvetámadás ténye, az üggyel kapcsolatban „semmit sem tussolnak el”. A minisztérium emlékeztetett, hogy javaslatot nyújt be – Romániával együtt – az Európai Unió Környezetvédelmi Miniszterek Tanácsának következő ülésén a medvék alacsonyabb kategóriába való átsorolására, lehetővé téve a „medvepopuláció elleni hatékony és aktív védekezést”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában