Krimi

2023.09.29. 14:05

Holtan esett össze egy 12 éves fiú a tornaórán Szabolcsban

A gyereket az iskolában élesztették újra, már friss információ is van az állapotáról.

Forrás: MW

A tornaóra végén esett össze minden előzetes panasz nélkül egy 12 éves fiú Tiszadadán – számolt be róla közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A gyerekhez azonnal mentőt hívtak, ezalatt pedig a mentésirányító telefonos instrukciói szerint a tanár megvizsgálta a fiút, aki ekkor már nem lélegzett. A tanárok az utasítások szerint megkezdték az újraélesztést. Az életmentéshez a helyi háziorvos is csatlakozott, a perceken belül kiérkező mentők pedig emelt szinten folytatták az ellátást.

A diák életéért vívott küzdelem még sokáig zajlott a tornateremben, míg az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. A mentők stabilizálták a fiú állapotát, majd légi úton szállították kórházba – olvasható a posztban.

– Információim szerint a gyermek mára túl van az életveszélyen

 – mondta a szon.hu hírportálnak Mizser Zsolt. Tiszadada polgármestere szerint a pedagógusok lélekjelenléte példaértékű volt.

– A hetedikes fiút a mentőhelikopter a miskolci kórházba vitte, ahol sikerült stabilizálni az állapotát. Arról sem az iskolának, sem pedig a tanároknak nem volt információjuk, hogy a gyereknek lett volna korábban bármi komolyabb egészségügyi problémája, ami előidézhette az esetet – tette hozzá a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában