Krimi

2023.07.02. 05:00

Járdán kerülte ki a körforgalmat a részeg veszprémi autós, többeket kis híján halálra gázolt

Egy fiatalnak a lábán is áthajtott.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Monika Gruszewicz

Súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint ittas vezetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 76 éves férfival szemben, aki tavaly októberben Veszprémben részegen, autójával a járdára felhajtva kerülte ki a körforgalom előtt feltorlódott autókat, és eközben elsodort egy gyalogost.

Forrás: Magyarország Ügyészsége/Facebook

A vádirat szerint a férfi 30-40 km/órás sebességgel közel 40 métert tett meg a járdán, ahol több gyalogos, köztük egy tizennyolc éves fiú is tartózkodott a szüleivel. 

Az autós a gyalogosok felé hajtott, ezt a fiú édesanyja észrevette, és félrerántotta gyermekét. A jármű ennek ellenére áthaladt a fiatal jobb lábán. A fiú nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

A sofőr ezután sem állt meg, hanem további 160 métert haladt a járdán. A úttestre visszatérve segítségnyújtás nélkül elhajtott. A körforgalomba a baleset idején behajtó egyik járművezető tanúja volt a történteknek, ezért a vádlottat követve a közelben megállásra késztette, de a férfi innen is továbbhajtott.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés és a közügyek gyakorlásától, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltás kiszabását indítványozta - derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában