Krimi

2023.07.10. 23:06

Heten haltak meg a hétvégén, négyen nem voltak bekötve

Négyen nem használták a biztonsági övet, és ez az életükbe került.

Forrás: police.hu

A hat halálos baleset miatt hét ember már soha nem térhet haza a családjához. A legfiatalabb áldozat 17 éves volt - írta az Origo.

Az idei év első felében már több mint 200-an haltak meg a magyar közutakon. 

Közülük 46 ember – miután autóba szállt – úgy döntött, hogy nem kapcsolja be a biztonsági övét. A rendőrségi vizsgálatok azt állapították meg, hogy az ütközés következtében többen emiatt repültek ki az autóból.

A biztonsági öv balesetben játszott életmentő szerepét számtalan tanulmány és a statisztikák is igazolják. 

Egy közlekedési balesetben a biztonsági övet használók túlélési esélye nagyságrenddel magasabb az öv becsatolását mellőző közlekedőkhöz képest. Övet használva a sérülések súlyossága is alacsonyabb, sőt, egyes esetekben akár el is kerülhető.

"Csat(t)lakozz! elnevezéssel 2023 márciusában országos kampányt indítottunk, amelyben kifejezetten a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára és azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára hívjuk fel a figyelmet. A megelőzés mellett munkatársaink több célzott, országos akciót is tartottak már idén a passzív biztonsági eszközök ellenőrzése érdekében, amelyet a jövőben is folytatunk. Ne felejtse: a döntés az Ön kezében van! A biztonsági öv becsatolása csak egy mozdulat, de életet menthet! ...hogy mindenki hazaérjen!" - írták a rendőrségi közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában