ERDON Helyi hírek

2008.07.15. 15:05

Zöldszám a gyermekek ellen elkövetett visszaélések jelzésére

<p>Szatmár megye — Kiskorúak ellen elkövetett visszaéléseket zöldtelefonon is lehet jelezni, tudtuk meg Bonea Mihaelától a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság irodavezetőjétől.</p>

A Szatmári Friss Újság olvasója Friedman Manuel érdeklődött, hogy melyik telefonszámon lehet jelezni a kiskorúak ellen elkövetett visszaéléseket. Mint megtudtuk, a zöldszám 983–as telefonszám, s éjjel–nappal hívható. De a gyermekek ellen elkövetett visszaéléseket a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság Corvinilor 18. szám alatt található titkárságán is jelezhetik olvasóink, vagy az igazgatóság keretében 2006. március 1–től működik a kiskorúak elleni erőszakkal foglalkozó szolgálat munkatársaival is megoszthattja a gyermeket érintő információit az, aki segíteni szeretne a bajban lévő gyermeken. Amint azt Bonea Mihaela irodavezetőtől megtudtuk minden bejelentést kivizsgálnak, akár telefonon kapják, akár személyesem keresi fel valaki a gyermekvédelmi igazgatóságot. A céljuk minden esetben az, hogy a kiskorúak ellen elkövetett visszaéléseket felderítsék, az eseteket nyilvántartsák, lehetőségeikhez mértem megakadályozzák a kiskorú további bántalmazását és természetesen az áldozat rehabilitációja is nagy súlyt fektetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!