Hajdú-Bihar

2007.10.26. 10:50

Ismét fényár hangol az ünnepre

<p>Debrecen – Újra fényözönben ünnepelhetjük a karácsonyt a megyeszékhelyen; elkezdődik szombaton a karácsonyi díszkivilágítás szerelése Debrecenben.</p>

Ahogy azt már az utóbbi években megszokhattuk, a Piac utcai sétálóövezet a Széchenyi utcától a Nagytemplomig fényárban úszik majd, a villamospálya felett pedig egészen a Nagyállomásig lesz díszítés.
150 fán helyeznek el ünnepi fényeket, összesen mintegy 180 ezer égőt, továbbá 13 jégkristály motívum hópehellyel, 50 csengettyű-harang ábra, 13 csillag és 26 csóva teremt ünnepi hangulatot. A régi városháza, a megyeháza és a MÁV Igazgatóság impozáns épületét ugyancsak fények díszítik majd. A Piac utca bevezető útvonalain harangok jelzik az ünnep közeledtét, s új díszítőelemeket is láthatnak majd a városban járók. Bánkon, Halápon, Józsán, Kis- és Nagymacson szintén harangokat szerelnek fel.
A díszkivilágítás összköltsége csaknem 8 millió forint; december elsején 17 órakor a Kossuth téren ökumenikus istentisztelet keretében kapcsolják fel az ünnepi fényeket. A díszek egészen vízkeresztig maradnak, s január 7-én kezdik el lebontani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!