Friss hírek

2008.12.22. 15:59

Nemcsak sebességet mérnek, vért is adnak az autópálya rendőrök

<p>Vért adtak a somogyi autópálya rendőrség munkatársai Fonyódon hétfőn. A rendőrök foglalkozásukból adódóan gyakran látnak balesetben megsérülteket, ezért döntöttek úgy, hogy vérükkel is segítenek.</p>

Budapesten novemberben hat gyerek sérült meg egy buszbalesetben, a rendőrök ezután határozták el, hogy vért adnak a balesetekben megsérült gyermekek egészségéért - mondta el a Független Hírügynökségnek Kulcsár Tibor alezredes, a Somogy Megyei Rfk. Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője. Összesen 17-en adtak vért, elsősorban a tapasztalt véradók vállalták a megpróbáltatást.

Az M7-es autópálya somogyi szakaszán idén 38 baleset történt, ebből négy halálos. Mivel autópálya rendőrség csak 2008-tól működik, a számokat nem lehet összehasonlítani a korábbi évek statisztikáival, de Kulcsár Tibor szerint ennyi baleset kezelhető mennyiség. Hozzátette: az objektív felelősség bevezetése valószínűleg javított a helyzeten, de ennek hatásai csak hosszabb távon mutatkoznak meg.

Az alezredes a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nem tervezi telepített sebességmérők felszerelését az M7-es autópályán, ugyanakkor elképzelhetőnek tartotta, hogy a jövő évi, vagy az azt követő országos sebességellenőrző-berendezés tender után elhelyezzenek ilyen eszközöket az M7-esen is. Hozzátette: Somogyban jelenleg is tíz mobil traffipaxszal dolgoznak, és a sztrádán is napi rendszerességgel mérnek, előfordult, hogy egyszerre négy-öt helyen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!