ERDON Valasztasok2008

2008.12.02. 16:14

Szatmár megye: Végleges a szenátori és képviselői lista

<p>A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Szatmár megyei szervezetének egy szenátora és két képviselője lesz a parlamentben a következő négy évben, a Szociáldemokrata Párt és Konzervatív Párt politikai koalíciónak (PSD+PC) egy szenátora és egy képivselője, a Liberális Demokrata Pártnak (PD–L) és a Liberális Pártnak (PNL) pedig egy–egy képivselője.</p>

Ez kedden délután derült ki, miután a Központi és Megyei Választási Iroda leosztotta a szenátusban és a képviselő házban üresen maradt helyeket. Szatmár megyét Günthner Tibor (RMDSZ) és Valer Marian (PSD+PC) fogja képiselni a szenátusban, a képviselőházban pedig Erdei D. István (RMDSZ) mellett helyet kapott Varga Attila (RMDSZ), Buda Viorel (PNL), Ioan Holdis (PD–L) és Gheorghe Ciocan (PSD+PC).

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezetétől ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy a Központi Választási Iroda minden óvást elutasított, így Varga Attiláét is, azért nyújtott be fellebbezést, mivel négy szavazat hiányzott számára a 4–es választási körzetben, hogy megszerezze a bejutáshoz szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot. Varga a szavazatok újraszámolását kérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!