ERDON Valasztasok2008

2008.12.02. 11:42

A miniszterelnök gratulált az RMDSZ elnökének

<p>Gyurcsány Ferenc miniszterelnök telefonon gratulált Markó Bélának, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének a romániai parlamenti választásokon elért eredményekhez - közölte a kormányszóvivői iroda kedden az MTI-vel.</p>

A miniszterelnök egyben örömét fejezte ki, hogy az RMDSZ - az előzetes adatok szerint - nemcsak megőrizni, de erősíteni is tudta pozícióit  - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A várható végeredmények alapján - áll a kommünikében - "joggal bízhat a romániai magyarság abban, hogy hatékony politikai képviselettel rendelkezik majd a következő négy évben is Romániában".
A román választási iroda keddi bejelentése szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Konzervatív Párt (PC) a képviselőházi helyekre adott voksok 33,09 százalékát szerezte meg. Alig marad el mögötte a Demokrata-Liberális Párt (PDL), amely 32,36 százalékot mondhat magáénak. Harmadik helyen áll a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 18,57 százalékkal, az RMDSZ pedig a negyedik helyet foglalja el, 6,17 százalékkal. A szenátusi mandátumokért folytatott harc eredményeként a PSD-PC 34,16, a PDL 33,57, a PNL 18,74, az RMDSZ pedig 6,39 százalékot szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!