Kereskedelem

2024.05.09. 12:53

Ciolacu: A kereskedőknek jól láthatóan fel kell tüntetniük a termékcsomagoláson, hogy csökkentették a termék súlyát

Illusztráció

Agerpres

A kormányfő bejelentése szerint rendelet készül, amely kötelezi a gyártókat, hogy a termékcsomagoláson jól láthatóan tüntessék fel, ha csökkentették a termék súlyát. Marcel Ciolacu a csütörtöki kormányülés elején beszélt erről, rámutatva, hogy ez a kereskedelmi fogás Európa-szerte és Romániában is egyre jobban terjed. „Egyes kereskedők csökkentették a termékek súlyát, míg az árak ugyanazok maradtak. Ez egyfajta csalás a fogyasztókkal szemben! Ez valójában egy gazdaságilag indokolatlan 'álcázott' drágítás” - szögezte le a miniszterelnök.
Ciolacu felkérte az illetékes ellenőrző hatóságokat, hogy sürgősen lépjenek közbe, és ezzel párhuzamosan a kormány dolgozzon ki egy rendeletet a franciaországi modellt követve: a kereskedők legyenek kötelesek jól látható módon feltüntetni a csomagoláson, hogy csökkent a termék súlya, amennyiben az ár változatlan maradt. A rendelkezés be nem tartása súlyos szankciókkal járjon - indítványozta a kormányfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában