A minisztérium előtti tiltakozással sem sikerült elérnie Marian Drăgulescunak, hogy indulhasson az Európa-bajnokságon

Több száz érmével és kupájával kérte csütörtökön a sportminisztérium előtt Marian Drăgulescu, hogy indulhasson a szertorna Európa-bajnokságon.

Több száz érmével és kupájával kérte csütörtökön a sportminisztérium előtt Marian Drăgulescu, hogy indulhasson a szertorna Európa-bajnokságon. A szövetség azért nem nevezte a glasgow-i Eb-re a nyolcszoros világ- és tízszeres Európa-bajnok tornászt, mert szívműtétje után nem kapott engedélyt az országos sportorvosi intézettől a versenyzésre.

A 38 éves Drăgulescu azzal érvelt, hogy az őt megműtő kardiológus szerint az Everestet is megmászhatja , és nem érti, miért nem engedik legalább saját felelősségére versenyezni.

Marius Urzică szövetségi edző hajthatatlan: szerinte a kardiológus véleménye nem írhatja felül a sportorvosi intézet döntését, amely tiszta és világos európai normákat alkalmaz: szívműtét után három hónapig semmilyen versenyen nem lehet részt venni. Ebben semmi rosszindulat nincs , mindössze annak kockázatát szeretnék elkerülni, hogy valamilyen tragédia történjen, ahogyan az más sportágakban már megesett - nyilatkozta a szövetségi edző.

Marian Drăgulescu folytatni kívánja tiltakozó akcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!