Megkínlódtak Gerrardék a román bajnokkal

<p>A labdarúgó Európa-liga egyenes kieséses szakaszában hosszú időn át bírta kapott gól nélkül az Unirea Urziceni a Liverpool vendégeként. Gera Zoltán betalált, majd gólpasszt adott a Fulhamben, míg Dzsudzsák Balázsék Hamburgban szenvedtek vereséget.</p>

Már kedden elkezdődtek Európa-liga küzdelmei, a másodszámú európai kupasorozat nyitómeccsén az Everton otthon diadalmaskodott a Sporting Lisszabon felett. Csütörtök este a patinásabb liverpooli csapat is bizonyítási lehetőséghez jutott, Steven Gerrard és társai az Anfieldbe fogadták Románia bajnok csapatát. Az Unirea Urziceni első hivatalos meccsét vívta 2010-ben. Tavaly még a Bajnokok Ligájában kalandozó havasalföldiek egészen elégedett lehettek az angliai kiszállással, mivel Ronny Levi tanítványai egy regimentre való liverpooli támadást átvészelve, végül csak minimális különbségű vereséget szenvedtek. Arról, hogy a találkozó végén a hazaiakat ne fütyüljék ki saját szimpatizánsaik, a zsenge életkorú francia csatár, David N Gog gondoskodott. A Fernando Torrest helyettesítő húszesztendős ék a nyolcvanegyedik percben köszönt be. A Vörösek egyébiránt megérdemelten győztek, mivel ők uralták a játék nagy részét, a románok jobbára csak a labdát kergették. Jól működött azonban a védekezés a vendégeknek, valamint Giedruis Arlauskis is remekül hárított több esetben is. A párharc esélyesei továbbra is Rafa Benítez legényei maradtak, ám az egy hét múlva esedékes visszavágón még bármi megtörténhet.

A magyar játékosokat pályára küldő alakulatok egymástól eltérő eredményeket értek el az EL-ben: Gera Zoltán góllal, illetve gólpasszal vezényelte csapatát győzelemre a Doneck ellen, Dzsudzsák Balázs hiába hozta a jó formáját, a PSV kikapott Hamburgban, míg Juhász Roland Anderlechtje ikszelt a Bilbaóval.

A Fulham noha Angliában jobb volt a legutolsó UEFA-kupát megnyerő Sahtar Donecknél, Mircea Lucescu csapata mégis bízhat a továbbjutásban, mivel Gera és Zamora góljai között Adriano is betalált, így alakult ki a 2-1-es végeredmény.

Dzsudzsák Balázst a soraiban tudó PSV Eindhoven nem vette be a Hamburg kapuját, ám a kikötővárosiak megtették ezt Jansen révén, aki a 26. percben büntetőrúgást értékesített, emiatt a „piros nadrágosok" előnyösebb helyzetből várhatják a hollandiai visszavágót. A PSV magyar idegenlégiósa hozta a szokásos jó formáját, ám a társak nem tudták értékesíteni Balázs ígéretes beadásait.

Hiába szerzett vezetést az Anderlecht, baszk ellenfele, az Athletic Bilbao hazai pályán kiegyenlített a második játékrészben, de még így is jó eséllyel indulnak Juhászék a belgiumi visszavágón.

EURÓPA-LIGA 32-ES FŐTÁBLA

Eredmények:

Liverpool-Unirea Urziceni 1-0 (0-0)
Gól: N`Gog (81.)

Hamburg-PSV 1-0 (1-0)
Gól: Jansen (26., 11-esből)

Fulham-Sahtar Doneck 2-1 (1-1)
Gól: Gera (3.), Zamora (63.), illetve Adriano (32.)

Ajax-Juventus1-2 (1-1)
Gól: Sulejmani (17.), illetve Amauri (32., 59.)

Rubin Kazany-Hapoel Tel Aviv 3-0 (2-0)
Gól: Bukharov (14., 23.), Semak (69.)

FC Bruges-Valencia 1-0
Gól: Kouemaha (56.)

Lille-Fenerbahce 2-1 (1-1)
Gól: Balmont (3.), Frau (52.), illetve Vederson (5.)

Twente-Werder Bremen 1-0 (1-0)
Gól: Janssen (39.)

Standard Liege-Red Bull Salzburg 3-2 (0-2)
Gól: Witsel (66., 82.) Camargo (80.), illetve Janko (4., 45.)

Villareal-Wolfsburg 2-2(1-0)
Gól: Senna (43.), Rubben (86.), illetve Grafite (66., 84., tizenegyesből)
Kiállítva: Marcano (84.) - Villareal

Athletic Bilbao-Anderlecht 1-1 (0-1)
Gól: Dominguez (85.), Biglia (34.)

Atlético Madrid-Galatasaray 1-1 (1-0)
Gól: Reyes (23.), illetve Keita (77.)

FC Kobenhavn-Marseille 1-3 (0-0)
Gól: J. Grønkjær (79., 11-esből), illetve Niang (72.), Kabore (85., 90.)

Hertha BSC-Benfica 1-1 (1-1)
Gól: Garcia (33., öngól), illetve Maria (4.)

Panathinaikos-AS Roma 3-2
Gól: Salpingidis (67.), Christodoulopoulos (84.), Cissé (89.), illetve Vucsinics (29.), Pizarro (81., tizenegyesből)

Korábban:

Everton-Sporting 2-1 (1-0)
Gól: Pienaar (35.), Distin (49.), illetve Veloso (87., büntetőből)
Piros lap: Distin (86.) - Everton

(www.sportoldal.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!