ERDON Országos hírek

2019.10.16. 09:30

V. Dăncilă: Szemtől szembe vitára hívom Iohannis államelnök-jelöltet

Szemtől szembe vitára hívja Klaus Iohannis államelnök-jelöltet - nyilatkozta kedden este Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Szemtől szembe vitára hívja Klaus Iohannis államelnök-jelöltet - nyilatkozta kedden este Viorica Dăncilă, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Nagyon eredményesnek bizonyult abban, hogy összefogja a pártokat a kormány megbuktatása érdekében. Várjuk, hogy ugyanilyen hatékony legyen akkor is, amikor kormányának megszavazásáról van szó. Nagyon hatékony, amikor forgatókönyveket és háborúkat kell kitalálni a PSD ellen. De amikor az ország kormányzásáról, amikor államfőként az alkotmányos hatáskörök gyakorlásáról van szó, akkor minden szinten elbukik"- mondta Dăncilă a Szociáldemokrata Párt (PSD) székházában tartott sajtóértekezleten.

Ugyanakkor úgy értékelte, hogy "nagy felelőtlenség" leváltani a kormányt úgy, hogy "semmilyen megoldásod nincs a helyettesítésére". Dăncilă hozzátette: "minden olyan párt, amely megszavazta a bizalmatlansági indítványt, felelősséggel tartozik az új kormány összeállításáért. "Azért, mert megdöntötte ezt a kormányt anélkül, hogy lett volna, amivel helyettesítse, s az utóbbi időben tanúsított teljesen felelőtlen magatartása miatt, a románok előtt kihívom Iohannis államfő-jelöltet egy szemtől szembeni vitára - mondta Viorica Dăncilă a Szociáldemokrata Párt (PSD) székházában tartott sajtóértekezleten.

Dăncilă úgy vélte, Klaus Iohannis elnök "maximális hatékonysággal árt Romániának", és páldának azt hozta fel, hogy "akadályozta a kormány működését, megsértette az alkotmányt és a pártatlanság elvét", illetve "gyűlöletbeszédet" folytatott a PSD ellen.

Kedden Klaus Iohannis államfő Ludovic Orbant, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökét jelölte ki miniszterelnöknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!