ERDON Országos hírek

2019.07.18. 16:21

D. Osmanovici: Előfordul, hogy fáradt vagy és tévedsz

Előfordul, hogy fáradt vagy és tévedsz - írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Daniel Osmanovici, az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) szóvivője, miután többen bírálták egy rádióinterjúban tett kijelentése miatt.

Előfordul, hogy fáradt vagy és tévedsz - írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Daniel Osmanovici, az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) szóvivője, miután többen bírálták egy rádióinterjúban tett kijelentése miatt.

"Tévedtem. Annyira felháborított az újságíró spekulációja, hogy az online platform ideiglenes hibája miatt emberek halhatnak meg, hogy teljesen helytelen módon és empátia nélkül reagáltam. Akinek van türelme végighallgatni a nyilatkozatomat, az megérti. Az elmúlt tizenhét napban sokszor elmagyaráztam a helyzetet, és több tucat interjút adtam. Előfordul, hogy fáradt vagy és tévedsz. Sajnálom. (... ) Mindezen túl, az, hogy rosszul fejeztem ki magam, nem kellene hogy elnyomja azt az információt, hogy a számítógépes rendszer meghibásodása nem befolyásolja az emberek egészségét. Minden pácienst el lehet látni és el is látnak, akkor is, ha a rendszer átmenetileg nem működik - írja Osmanovici a Facebookon.

A CNAS szóvivője szerdán egy rádióinterjúban az informatikai rendszer meghibásodása kapcsán úgy fogalmazott, hogy az emberek mindenképpen meghalnak, a rendszerrel és a rendszer nélkül is .

Viorica Dăncilă kormányfő azt kérte csütörtökön Sorina Pintea egészségügyi minisztertől, hogy menessze az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) elnökét az informatikai rendszer működésképtelenségéért és az intézmény szóvivőjét is szerdai kijelentéséért.

"Láttam a CNAS szóvivőjének nyilatkozatait, ami azt mutatja, hogy nincs, amit keresnie ebben a tisztségben. Ezért azt kérem az egészségügyi minisztertől, hogy menessze a CNAS szóvivőjét és elnökét (Răzvan Vulcănescu - szerk. megj). Nem fogadhatjuk el, hogy egy közhivatalnok, aki bizonyos tisztséget tölt be, így beszéljen a polgárokkal" - nyilatkozta Viorica Dăncilă csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD) Mehedinţi megyei szervezetének rendkívüli választási gyűlése után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!