ERDON Országos hírek

2019.04.07. 09:00

Kelemen: az ukrán hatóságok megtagadták az országba való belépésemet; tájékoztattam a külügyminiszériumot

Az ukrán hatóságok szombaton minden magyarázat nélkül megtagadták az országba való belépését, jelentette be Kelemen Hunor RMDSZ-elnök Facebook-bejegyzésében. 

Az ukrán hatóságok szombaton minden magyarázat nélkül megtagadták az országba való belépését, jelentette be Kelemen Hunor RMDSZ-elnök Facebook-bejegyzésében. 

,,Ungvárra szerettem volna megérkezni, ahol a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség megalapításának harmincadik évfordulóját ünneplik barátaink. Személyesen szerettem volna átadni jókívánságaimat, és természetesen beszéltem volna arról a közös útról, amelyet a kommunista diktatúrák bukása óta a Kárpát-medencei magyar nemzeti közösségek bejártak, és azokról a kihívásokról is szóltam volna, amelyekkel szembe kell néznünk. Tettem volna mindezt, ha az ukrán hatóságok egy órás várakozás és ellenőrzés után beengedtek volna az országba. Ezt számomra megtagadták és semmilyen magyarázattal nem szolgáltak. Egyszerűen tudomásomra hozták, hogy nem léphetek be az országba" - írta Kelemen.

Leszögezte, természetesen értesítette az incidensről a román külügyminisztert, és hétfőn panasszal fordul a bukaresti ukrán nagykövetséghez és magyarázatot kér a történtekre.

Ami a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ünnepi eseményét illeti, Kelemen kifejtette: nem marad más, mint hogy innen kívánjak boldog születésnapot a KMKSZ-nek, a szövetség tagjainak és szimpatizánsainak, és egyben a kárpátaljai magyarokat biztosítsam az RMDSZ szolidaritásáról .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!