ERDON Országos hírek

2018.02.05. 13:14

Vizsgaszimulálások jövő hónapban

Március során zajlanak majd a próbavizsgák mind a nyolcadikosok, mind a tizenegyedikesek, illetve a végzősök számára, egymást követő napokon, tudatja a nevelésügyi minisztérium.

Március során zajlanak majd a próbavizsgák mind a nyolcadikosok, mind a tizenegyedikesek, illetve a végzősök számára, egymást követő napokon, tudatja a nevelésügyi minisztérium.

Mind az országos felmérő, mind az érettségi szimulálása március folyamán zajlik. A nyolcadikosok számára szervezett próbavizsga március 5-én kezdődik, a román nyelv és irodalom próbával, egy napra rá pedig matematikából mérik fel tudásukat a nyolcadikosok. Az eredményeket március 16-án teszik közzé.

Ami pedig az érettségi szimulálást illeti: ez március 19 és 22 között zajlik, mind a tizenegyedikesek, mind a tizenkettedikesek számára. A próbavizsgák a román nyelvből és irodalomból írandó felméréssel kezdődnek, ez 19-én lesz, matematikából, illetve történelemből 21-én bizonyíthatják tudásukat a diákok, a szaknak megfelelő választott tantárgyból írandó próbafelmérés pedig március 22-én lesz. Az eredményeket március 30-án teszik majd közzé.

A próbavizsgákon országszerte mintegy ötszázezer diák részvételére számítanak. Akárcsak az elmúlt évek során, a részvétel nem kötelező. Amint a nevelésügyi minisztérium közleményében áll, a szimulálások célja az, hogy a diákok megbarátkozzanak a közelgő vizsga kívánalmaival, s egyúttal képet kapjanak arról, hogy mennyire felkészültek, s ennek megfelelően folytathassák a felkészülést. A tételeket az Országos Vizsga- és Felmérési Központ dolgozza ki, akárcsak azokat, amelyek a www.subiecte.edu.ro honlapon találhatók. A dolgozatokat egy egységes javítókulcs alapján fogja majd értékelni az adott tanintézet két tanára. Az eredményeket minden tanintézetben elemzik majd, mind a tantestületen belül, mind a szülőkkel és a diákokkal, hogy eldönthessék, mire kell hangsúlyt fektetni a továbbiakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!