ERDON Országos hírek

2018.01.04. 09:49

Lemondott a víz- és erdőügyi minisztérium éléről Doina Pană

Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről Doina Pană víz- és erdőügyi miniszter.

Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről Doina Pană víz- és erdőügyi miniszter.

A tárca közleménye arról tájékoztat, hogy Adriana Doina Pană egészségügyi okokból 2018. január 3-án benyújtotta lemondását Mihai Tudose kormányfőnek. Doina Pană 2017. június 29-én vette át a víz- és erdőügyi tárca vezetését. Korábban, a harmadik Ponta-kormány idején, 2014 márciusa és decembere között már ellátta ezt a feladatot. A Szociáldemokrata Párt képviseletében Doina Pană 2016 decembere óta Beszterce-Naszód megyei parlamenti képviselő. A környezetvédelmi szakbizottság alelnöke.

Doina Pană, volt víz- és erdőügyi miniszter úgy értékelte, hogy teljesítette a feladatát, miután két mandátuma alatt erőtejesen visszaszorult a törvénytelen fakitermelés: évi 8,8 millió köbméterről (2014-ben) évi 0,4 millió köbméterre (2017-ben). Ehhez hozzájárult a 2014-ben bevezetett erdőradar, valamint a vonatkozó törvénymódosítások, amelyeknek társkezdeményezője voltam - nyilatkozta volt tárcavezető, aki hozzátette: Románia rönkexportőrből rönkimportőr lett.

Tevékenységi kiértékelőjében Doina Pană kiemelte, hogy támogatták azokat az erdőtulajdonosokat, akiknek birtoka védett területeken van, s akikre számos kitermelési korlátozás vonatkozik. Ugyanakkor megoldották azt, hogy minden erdő felügyelet alá kerüljön, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonosa, és beazonosították az érintetlen erdőket.

A napokban összehívják a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságát, amely javaslatot tesz majd az új víz- és erdőügyi miniszter személyére vonatkozóan - írta szerdai Facebook-bejegyzésében Liviu Dragnea PSD-elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!