ERDON Országos hírek

2017.11.11. 10:35

Mihai Tudose leváltotta Ninel Cercel államtitkárt

Mihai Tudose leváltotta Ninel Cercel államtitkárt, akit pénteken előállított az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). A határozat megjelent a Hivatalos Közlönyben. 

Mihai Tudose leváltotta Ninel Cercel államtitkárt, akit pénteken előállított az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). A határozat megjelent a Hivatalos Közlönyben. 

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei zsarolás bűncselekményének gyanújával elrendelték Ninel Cercelnek, a szállításügyi minisztérium államtitkárának előállítását, miután ez elérte volna, hogy eltávolítsák hivatalából a brassói áruközpont vezetőjét és így a vasút áruszállító részlegének kárára magáncégek szerezzék meg az Azomureş Rt. szerződését.

A DNA szerint Ninel Cercel azzal az indokkal váltotta le a központ vezetőjét, hogy október 31-én kigyúlt egy ammóniumnitrátot szállító vagon, jóllehet az incidensre nem is Brassó körzetében került sor.

A vádhatóság szerint Cercel azt ajánlotta az igazgatónak cserében, hogy eltekintenek minden fegyelmi eljárástól és megtartják egy neki létrehozott tanácsadói tisztségben.

Az áruközpont igazgatója nem fogadta el az ajánlatot, amire Cercel ellenőrzésekkel fenyegette meg, aminek nyomán majd kirúgják. Az államtitkár ezt azonnal gyakorlatba is ültette és már november 3-án két ellenőrzőcsoportot küldött Brassóba, és még aznap értesítették az igazgatót, hogy jelentkezzék Bukarestbe, mert fegyelmi eljárás indult ellene - állapította meg a nyomozó hatóság.

A DNA szerint Cercel akciójának az volt a célja, hogy eltávolítsa az igazgatót, aki mindig is ellenezte, hogy az Azomureş szerződéseit a CFR teherrészlegének kárára magáncégek kaphassák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!