ERDON Országos hírek

2017.11.22. 20:13

Iohannis a Smart jövő Ploiești-nek megbeszélésen

Az államfő szerdán Ploieşti-en vett részt a Románia városai száz évvel a nagy egyesülés után. Smart jövő Ploieşti-nek" címet viselő megbeszélésen.

Az államfő szerdán Ploieşti-en vett részt a Románia városai száz évvel a nagy egyesülés után. Smart jövő Ploieşti-nek" címet viselő megbeszélésen.

A kormánynak korrekciós intézkedéseket kell foganatosítania az adóügyi módosítások miatt, ha eldöntötte, hogy gyakorlatba ülteti azokat - vélekedett Klaus Iohannis.   Az úgynevezett adóügyi reform vagy adóügyi forradalom a Szociáldemokrata Párt (PSD) által bevezetett fogalom, amelyet a kormány ültet gyakorlatba. Ha ők eldöntötték, hogy tartják magukat ezekhez a módosításokhoz, akkor bizonyos korrekciós intézkedésekre lesz szükség - mondta Iohannis a megbeszélést követően. Az elnök úgy vélekedett a polgármesterek azon félelmével kapcsolatban, hogy az adóügyi módosítások miatt kiürül az önkormányzatok kasszája, hogy ebben a kérdésben a kormánynak kell megoldást találni.

Nem fél a tisztségéből való esetleges felfüggesztéstől, jelentette ki szerdán Klaus Iohannis államfő.

"Egyáltalán nem félek a felfüggesztéstől, soha nem is féltem. Először is, ennek semmi alapja, másodszor pedig, nem hiszem, hogy a román állampolgárok ezt akarnák" - mondta az elnök. A "párhuzamos és törvénytelen államra" vonatkozó, a PSD végrehajtó bizottsága által elfogadott dokumentumról Iohannis azt mondta: alapjaiban elhibázott hozzáállásról tanúskodik a határozat, amellyel a nagyobbik kormánypárt a "demokratikus viselkedés szélére" sodorta önmagát.

"Ez a párhuzamos állam egy meglehetősen gyenge vicc, remélem, a román állampolgárok is megértik, hogy valójában nem létezik semmiféle párhuzamos állam, viszont van néhány ember, aki magához akarja ragadni az egész hatalmat, és ennek érdekében áldozatként tetszeleg, ilyen fogalmakat eszelve ki. Romániában soha nem létezett és nem is létezik párhuzamos állam. Ez a fogalom olyan országokból származik, ahol viszonylag antidemokratikus rendszerek uralkodnak, semmi értelme, hogy párhuzamokat vonjunk" - mondta az államfő.

Vonattal

Az államelnök a Facebookon osztott meg egy fotót, amelynek tanúsága szerint Cosmin Marinescu és Laurenţiu Ştefan elnöki tanácsosokkal, valamint az Államelnöki Hivatal más képviselőivel utazott a vonaton. "Úton Ploieşti fele, hogy Románia városainak smart jövőjéről beszélgessünk" - kommentálta a fotót Iohannis a Facebookon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!