ERDON Országos hírek

2017.10.06. 08:16

Lupényi bányabaleset: felszínre hozták a három áldozatot, egyiküket holtan találták meg a mélyben

Felszínre hozták a mentőcsapatok a lupényi bányaomlás három áldozatát; egyikük nem élte túl a balesetet. 

Felszínre hozták a mentőcsapatok a lupényi bányaomlás három áldozatát; egyikük nem élte túl a balesetet. Toma Petcu energiaügyi miniszter péntek reggel arról tájékoztatott: a csütörtökön beomlott tárnából péntek hajnalban sikerült felhozni a három föld alatt rekedt vájárt. Egyiküket a bukaresti Floreasca kórházba szállították, az első jelek szerint medence- és combcsonttörést szenvedett. Bogdan Opriţa, a bukaresti SMURD koordinátora szerint nagyon súlyos állapotban van, jelenleg műtik.

A második bányászt a miniszter elmondása szerint a petrozsényi kórházba vitték, ő a mellkasán, a fején és a bokájánál sérült meg.

"Sajnos rossz hírünk is van: a lupényi bányában balesetet szenvedett harmadik bányász nem élte túl. Amikor megtalálta a mentőcsapat, már nem lélegzett, és nem reagált az újraélesztési manőverekre - közölte az energiaügyi miniszter.

A lupényi bánya egyik tárnája csütörtökön omlott be. A mélyben 11 bányász tartózkodott, 8-nak sikerült kimenekülnie, hárman azonban a leomlott kőszén alatt rekedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!