ERDON Országos hírek

2017.10.30. 11:06

FRISSÍTVE|Egy személy meghalt a hobicaurikányi robbanásban

Robban<span lang="hu-HU">ás történt a Zsil-völgyében, hobicaurikányi (Uricani) bánya egyik tárnájában. A bánya lezárás alatt van.</span>

Robbanás történt a Zsil-völgyében, hobicaurikányi (Uricani) bánya egyik tárnájában. A bánya lezárás alatt van.

FRISSÍTÉS: A mentőcsapat két tagja füstmérgezést kapott és a petrozsényi sürgősségi kórházba szállították őket.

A négy vájár a bánya bezárásán dolgozott, mintegy 450 méterrel a földfelszín alatt amikor a robbanás bekövetkezett - mondta el Dănuţ Buhăiescu, a város polgármestere. A polgármester szerint a hobicaurikányi szénbánya bezárás alatt áll, a termelésnek év végén kellene leállnia.

Egy bányász eltűnt és három megsérült a robbanásban. A hobicaurikányi (Uricani) bánya egyik tárnájában bekövetkezett robbanás áldozatai a végtagok, az arc és a légutak szintjén szenvedtek égési sérüléséket - nyilatkozta dr. Alin Vasilescu, a petrozsényi sürgősségi kórház igazgatója. Az egyik áldozat testfelszíne 30-40, a másik testének 8 százalékán égett meg. A bányászok a végtagok, az arc és a légutak szintjén szenvedtek égési sérüléséket - mondta Vasilescu. A harmadik sérültet a lupényi kórházba szállították. A hobicaurikányi bánya egyik tárnájában bekövetkezett robbanás áldozatai közül kettőt bukaresti kórházakba szállítanak - jelentette be Raed Arafat belügyi államtitkár.

Az eltűnt, negyedik bányászt később holtan találták meg, miután a SMURD helikoptere órákig várakozott, hátha segítségre lesz szükség.

Bűnügyi eljárást indított hétfőn a petrozsényi ügyészség a hobicaurikányi (Uricani) bánya egyik tárnájában bekövetkezett robbanással kapcsolatban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!