ERDON Országos hírek

2017.07.05. 17:24

Dragnea: egyetlen intézkedést sem vezetünk be hirtelen, csakis elemzések és részletekbe menő tesztelések után

Egyetlen adóügyi intézkedést sem vezetnek be "hirtelen", csakis elemzéseket és részletekbe menő teszteléseket követően, nyilatkozta Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök szerdán.

Egyetlen adóügyi intézkedést sem vezetnek be "hirtelen", csakis elemzéseket és részletekbe menő teszteléseket követően, nyilatkozta Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök szerdán."A parlamenti többség és a kormány is azon dolgozik, hogy a Romániában működő vállalkozások becsületesen és az előrevetített szinten fizessék be adóikat. Ez nem jelenti azt, hogy a két-három intézkedésről nem lehet tárgyalni, azonban ezeket semmiképpen nem vezetjük be hirtelen, csakis elemzéseket és részletekbe menő teszteléseket követően. Amennyiben kiderül, hogy a profitjukat átirányító vállalkozásokat felfedő intézkedés a becsületes vállalkozásoknak kárt okozna, ezt az intézkedést nem vezetjük be" - magyarázta Dragnea a parlamentben, amikor az üzleti forgalomra kivetett adó bevezetésének határidejéről kérdezték.

Dragnea elmondta, hogy tárgyalt az ügyben Mihai Tudose kormányfővel is, aki azt mondta, hogy nem "szkeptikusan" nézi a kormányprogramba foglalt gazdasági intézkedéseket, hanem "nagyon elővigyázatosan, hogy elérik-e a kitűzött célokat".

"Ha elérik a céljukat, de a gazdaság más szegmenseiben gondot okoznak, akkor nem vezetjük be azokat az intézkedéseket. Tăriceanu úrral is megbeszéltük a részleteket, egyformán látjuk a dolgokat. Csütörtökön nem kommunikáltunk megfelelően a polgárokkal, egy mozgalmas napunk volt, de tisztáztuk a dolgokat. A szövetség nem sántít. A szolidaritási adót is kielemezzük, teszteljük, és amennyiben nem lenne pozitív hozadéka, nem fogjuk bevezetni" - hangsúlyozta Dragnea.

Arra a kérdésre, hogy ha nem vezetik be ezeket az intézkedéseket, akkor azt jelentené-e, hogy nem tartják magukat a kormányprogramhoz, Dragnea azt válaszolta, hogy komoly elemzéseket végeznek. "Remélem, megtaláljuk a módját annak, hogy a becsületes emberek és az államkassza is nyerjen ezáltal. Ha nem, akkor nem alkalmazunk olyan intézkedéseket, amelyek károsak lehetnek" - mondta a szociáldemokrata pártelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!