ERDON Országos hírek

2017.07.14. 10:57

A hatóságok kivizsgálást indítottak Nagysinken, miután egy muníciódarab ez helyi gazda kertjébe csapódott

A Getica katonai kiképzőközpont parancsnoksága kivizsgálást indított a nagysinki lőtér közelében, ahol a SABER GUARDIAN-17 (SG-17) nemzetközi hadgyakorlat zajlik, hogy kiderítsék, miként történhetett meg, hogy a lőtéren használt muníció egy darabja egy helyi termelő kertjébe csapódott. 

A Getica katonai kiképzőközpont parancsnoksága kivizsgálást indított a nagysinki lőtér közelében, ahol a SABER GUARDIAN-17 (SG-17) nemzetközi hadgyakorlat zajlik, hogy kiderítsék, miként történhetett meg, hogy a lőtéren használt muníció egy darabja egy helyi termelő kertjébe csapódott. A védelmi minisztérium közleménye szerint a muníciódarab nem robbant fel és nem sebesített meg senkit.

A Getica katonai kiképzőközpont vezetőségét csütörtökön 18 órakor értesítették, hogy egy gellert kapott lövedék egy morgondai (Merghindeal - Szeben megye) gazda kertjébe csapódott. A kert mintegy 300 méterre van a lőtér mellett, a becsapódásnak nem voltak áldozatai. A kiképzőközpont parancsnoksága kivizsgálást indított az ügyben - írja a védelmi minisztérium közleményében.

A nagysinki lőtéren, csütörtökön 16 és 16 óra 55 perc között tüzérségi lőgyakorlatot tartottak - írja a védelmi minisztérium közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!