ERDON Országos hírek

2017.05.29. 17:24

Az elnöknek nem tetszik? Pech!

Egyetlen szóval reagált Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter a bértörvény tervezete kapcsán megfogalmazott államelnöki bírálatokra: Pech!

Egyetlen szóval reagált Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter a bértörvény tervezete kapcsán megfogalmazott államelnöki bírálatokra: Pech!

Arra kérdésre, hogyan kommentálja, hogy Klaus Iohannis elégedetlenségének adott hangot az egységes bértörvény tervezetével kapcsolatban, Lia Olguţa Vasilescu egy, az államelnök által a választási kampányában használt kifejezéssel felelt: Pech!

Klaus Iohannis május 22-én Brassóban nyilatkozott úgy, hogy véleménye szerint jogos a közigazgatásban dolgozók aggodalma az egységes bértörvénnyel kapcsolatban, de reméli, hogy a parlament és a kormány orvosolni fogja a jogszabály hibáit.

"Jogos a szakszervezetek aggodalma. Remélem, hogy az illetékesek megértik ezt, és javítanak a törvénytervezeten, ellenkező esetben az értéktelen lesz a helyi közigazgatásra nézve. (...) Az egységes bértörvényt közösen dolgozza ki a parlament és a kormány, övék tehát a felelősség, ugyanakkor azonban kiváló alkalom ez arra, hogy megvalósítsanak valami jót, és kívánom, hogy ez így történjen" - fogalmazott egy héttel ezelőtt az államfő.

A közigazgatásban dolgozókat tömörítő szakszervezetek országos szintű tiltakozó megmozdulásokat hirdettek erre hétre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!