ERDON Országos hírek

2017.01.04. 13:19

C. Pârvulescu a Grindeanu-kabinetről: Egy Dragnea által alakított és vezetett kormány

A Sorin Grindeanu által alakított kabinet egy Liviu Dragnea által alakított és vezetett kormány, amelyben a miniszterelnöknek abszolút formai szerep jut - állapította meg Cristian Pârvulescu politológus.

A Sorin Grindeanu által alakított kabinet egy Liviu Dragnea által alakított és vezetett kormány, amelyben a miniszterelnöknek abszolút formai szerep jut - állapította meg Cristian Pârvulescu politológus.

Pârvulescu azt nyilatkozta kedden az AGERPRES hírügynökségnek, hogy néhány kivételtől eltekintve a kabinet minden minisztere Dragneához közelálló, alig ismert személy .

Azt mondhatnánk, hogy párton belüli technokraták, mint amilyen Sevil Shhaideh is - vélte a politológus.

Általában alig ismert személyek, akik nem sok problémát okoznak majd a párt elnökének. Sorin Grindeanu szerepe többnyire arra korlátozódik majd, hogy működjön a zenekar, de valószínű hogy nagyon határozottan ott lesz majd mellette Sevil Shhaideh, aki egy nagyon erős minisztériumot kapott - tette hozzá Pârvulescu.

A politológus szerint a kormány egyik nehéz feladata az országos politikák összehangolása lesz.

Liviu Dragnea álláspontja szerint egy párt a helyi vezetőkre épül. Ezzel nyerte meg a választásokat, de ez fog nehézségeket okozni az országos politikák összehangolásában. Nagy felelősséget vállal, mert a helyi érdekek néha háttérbe szorítják az országos érdekeket - hangsúlyozta.

A politológus szerint jóllehet Sevil Shhaideh a jelenlegi kabinet egyik támadható személyisége marad , miután nem vesz részt a Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) ülésein, nem valószínű, hogy hasonló gondok merülnek fel , mint miniszterelnöki nevesítésekor.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) kedden terjesztette elő a javasolt miniszterek névsorát.

AGERPRES/(RO - szerző: Oana GHIŢĂ, szerkesztő: Florin MARIN; HU - szerkesztő: ERDÉLY András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!