ERDON Országos hírek

2016.05.08. 15:03

ERZSÉBET-TÁBOR 2016

Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a Nemzeti Táboroztatás keretében meghirdette az Erzsébet-tábor 2016 pályázatát, melyet idén is Ivóban és a balatonparti Zánkán szerveznek meg. A tábor romániai lebonyolító partnere a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége.

Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a Nemzeti Táboroztatás keretében meghirdette az Erzsébet-tábor 2016 pályázatát, melyet idén is Ivóban és a balatonparti Zánkán szerveznek meg. A tábor romániai lebonyolító partnere a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. A pályázati kritériumok szerint az Erzsébet-táborban Zánkán 8–15 év közötti, Ivóban pedig 12–18 év közötti, magyarul tanuló, szórványban vagy kisebbségben élő, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek vehetnek részt, akik a magyar kultúra ápolásában aktív szerepet vállalnak (néptánccsoport, cserkészcsapatok tagjai stb.). Ivóban 2016. júliusában 230, míg a zánkai táborban 2016. augusztus 13–29. között 530 tanuló üdültetését biztosítják.

Jelentkezni kizárólag csoportosan lehet, ahol 10 diák, és egy őket ismerő pedagógus alkot egy csoportot. A táborozás önrésze 20 lej/fő. Az érdeklődők a jelentkezési csomagokat 2016. május 17., 15 óráig nyújthatják be az RMPSZ megyei vagy körzeti szervezeteihez.

További információk, valamint a pályázati kiírás a www.rmpsz.ro honlapon található meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!