ERDON Országos hírek

2016.02.22. 12:29

Visszaköltözik az igazságszolgáltatás

Márciusban visszaköltözik a nagyváradi igazságügyi palotába három jogszolgáltató intézmény: a Nagyváradi Bíróság, a Bihar Megyei Törvényszék és a Nagyváradi Ítélőtábla.

Márciusban visszaköltözik a nagyváradi igazságügyi palotába három jogszolgáltató intézmény: a Nagyváradi Bíróság, a Bihar Megyei Törvényszék és a Nagyváradi Ítélőtábla.

A felújítási munkálatok elvégzése után megkezdődött a nagyváradi Széchenyi (Traian) téri igazságügyi palota műszaki átvétel-átadása, ami március 15-ig tart, majd három napra rá egy ünnepség keretében avatják fel hivatalosan a felújított ingatlant. A Bihar Megyei Törvényszék szóvivője Cristian Monenci a sajtónak azt nyilatkozta, hogy az intézmények március 14 - április 3. között költöznek vissza a palotába, ebben az időszakban szüneteltetik tevékenységüket, azaz csak a büntetőjogi, és a sürgős perek tárgyalása fog lezajlani a költözés időszakában. Adrian Calamar a felújítás munkálatvezető mérnöke lapunknak elmondta, hogy a munkálatok január végén fejeződtek be, jelenleg a jogi intézmények bebútorozzák az épületet.

Elmondta továbbá, hogy egy munkálatátvevő bizottság alakult, amely eddig ellenőrizte a munkálatok minőségét, és a dokumentumokat is, például azt, hogy a kivitelezés a terveknek megfelelően zajlott-e le. Calamar hozzátette, hogy a végső átadás-átvételi jegyzőkönyvet csak azt követően lehet aláírni, hogy a munkálat megrendelője, azaz az Igazságügyminisztérium kifizette a még ki nem egyenlített költségeket is. Calamar megerősítette azt, hogy a végső átvétel március 15-én lesz, az avatási ünnepségre pedig március 19-én kerül sor. A nagyváradi igaszságügyi palota felújítása részét képezi annak a nagyobb volumenű projektnek, melynek keretében az Igazságügyminisztérium húsz ingatlant újított fel a Világbanktól felvett kölcsönből. A nagyváradi beruházás összköltsége meghaladta a 44 millió lejt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!