ERDON Országos hírek

2015.02.16. 14:05

Yuppi Tábor 2015: legyél önkéntes!

Micsoda??? Csoda!!! A Yuppi Tábor egy élményterápiás tábor daganatos és cukorbeteg gyerekek számára. A tábor alatt a gyerekek olyan programokon vesznek részt, amelyek során felfedezhetik a bennük rejlő erőt, kitartást.

Micsoda??? Csoda!!! A Yuppi Tábor egy élményterápiás tábor daganatos és cukorbeteg gyerekek számára. A tábor alatt a gyerekek olyan programokon vesznek részt, amelyek során felfedezhetik a bennük rejlő erőt, kitartást.

A tevékenységek közben észrevétlenül átléphetik saját határaikat, és ebben segíthetsz önkéntesként nekik. Társukká válsz ezen az úton, miközben te is utazó leszel. Emellett egy sokszínű, vidám manócsapat tagja lehetsz.

Mi a manó, avagy kik jelentkezhetnek?

20 évet betöltött önkéntesek jelentkezését várjuk a következő szerepkörökre: DokiManónak orvosok, asszisztensek és dietetikus jelentkezését várjuk, akik kipróbálnák az egészségügyet fehér köpeny nélkül is. A HáziManók a mindennapi apró-cseprő dolgokat irányítják, egész nap a gyerekekkel vannak, lelkesítik őket. MenőManóként olyan programokat tarthatsz mint fotózás, íjászat, lovaglás, zene, színjátszás, kézműves foglalkozás, evezés/horgászat, magaskötélpálya/falmászás, és tábori beszerzőként segíthetsz a programok működéséhez szükséges beszerzésben.

Mikor? Hol?

Az idén három táborban is önkénteskedhetsz: június 25. – július 5.: diabétesz kamasz turnus (13–17 évesek); július 23. – augusztus 2.: diabétesz kölyök turnus (7–12 évesek); augusztus 20–30.: onkológiás kamasz turnus (13–17 évesek). A tábornak a mezősályi Andrei Provita Camping (http://www.aprovita.ro) ad otthont. A táborban magyar és román anyanyelvű gyerekek is vannak, ezért előny a román nyelvtudás, de nem kizáró jellegű követelmény! Összerázó hétvégét szervezünk az önkénteseknek VígEnd néven május 8–10. között Mezősályin. Remek alkalom az ismerkedésre, és kötelező is azoknak, akik szeretnének részt venni valamelyik táborunkban. Ha szeretnél önkénteskedni, látogass el a http://yuppicamp.ro/hu/jelentkezz weboldalra, kövesd a leírt lépéseket, és jelentkezz március 8-ig. A határidő lejártával mindenkit e-mailben értesítünk a fejleményekről. Bővebben www.yuppicamp.ro-n olvashatsz a táborról, böngészheted a Facebook-oldalunkat (www.facebook.com/YuppiTabor), vagy kérdezhetsz minket is volunteer@yuppicamp.ro email címen! Várjuk jelentkezésed!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!