ERDON Országos hírek

2011.08.04. 15:25

Lemondott Cseke Attila!

Benyújtotta lemondását Cseke Attila egészségügyminiszter, aki sérelmezi, hogy a tárca kevesebb pénzt kapott a vártnál a költségvetéskiegészítésnél.

Benyújtotta lemondását Cseke Attila egészségügyminiszter, aki sérelmezi, hogy a tárca kevesebb pénzt kapott a vártnál a költségvetéskiegészítésnél.

 

Cseke Attila leköszönt miniszter nyilatkozatában elmondta, hogy a minisztérium kevesebb pénzt kapott a költségvetéskiegészítésnél, mint amennyit a tárca igényelt. A politikus szerint négymilliárd lej hiányzik az egészségügy kasszájából, de a költségvetésmódosításkor csak 341,2 millió lej pluszpénzt kapott a tárca. Cseke sérelmezte továbbá azt is, hogy a költségvetésmódosítás tervezetéről vele nem egyeztettek, és a tervezetet ő csak szerdán délután két órakor kapta kézhez, miközben az Országos Egészségügyi Pénztár vezetőjével folytattak tárgyalásokat a pénzügyminisztérium illetékesei. Cseke elfogadhatatlannak tartotta azt, hogy vele, a miniszterrel nem egyeztettek, a biztosító igazgatójával viszont igen. Megjegyzendő, hogy a biztosító irányítása a fő kormányzóerő Demokrata-Liberális Párt (PD-L) kezében van. A kormányzati protokollum értelmében az egészségügyi tárcát az RMDSZ vezeti, ezért a szövetség kell kinevezzen egy új embert a minisztérium élére. Az új tárcavezető kinevezéséig Cseke Attila látja el a miniszteri feladatokat.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!