ERDON Országos hírek

2011.07.27. 08:47

Nőtt az alkalmazottak száma

Az új Munkatörvénykönyv bevezetését követően májusban 24 300–zal nőtt a munkakönyvvel alkalmazott személyek száma, derül ki az Országos Statisztikai Hivatal kimutatásából.

Az új Munkatörvénykönyv bevezetését követően májusban 24 300–zal nőtt a munkakönyvvel alkalmazott személyek száma, derül ki az Országos Statisztikai Hivatal kimutatásából.

 

 

Az új Munkatörvénykönyv életbe lépését (2011. május 1.) követően májusban 24 300–zal emelkedett a munkakönyvvel alkalmazott személyek száma, derül ki az Országos Statisztikai Hivatal által közzétette legfrissebb adatokból, eszerint május végén az alkalmazottak száma Romániában elérte a 4,155 millió személyt. A statisztikai hivatal adatai annál is inkább érdekesek, mivel a munkaügyi minisztérium által közölt adatokból az derül ki, hogy májusban 286 000 új munkaszerződést kötöttek Romániában.

Ioana Şanta, a munkaügyi minisztérium sajtószóvivője az adatokat azzal magyarázta, hogy a statisztikai hivatal csak azokat a cégeket veszi alapul, ahol legkevesebb négy alkalmazott van, míg a munkaügyi minisztérium az ettől kevesebb alkalmazottal rendelkező cégeket, és az engedéllyel rendelkező magánszemélyek adatait is számba veszi. A statisztikai adatokból az is kiderül, hogy az idei év májusában (24 300) kétszer–háromszor több munkaszerződést kötöttek, mint a gazdasági fejlődés virágkorában, ugyanis 2008 májusában 9200, míg 2007 májusában 18 800 személlyel nőt az alkalmazottak száma. A gazdasági szakemberek a statisztikai adatok tükrében azt jósolják, hogy a cégek egyre több személyt alkalmaznak, amennyiben a gazdaság növekedni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!