ERDON Országos hírek

2011.02.08. 13:20

Közeleg a vizitdíj

<p>A Szenátus szakbizottságának tagjai kedvezően véleményezték azt a határozattervezetet, mely módosítja és kiegészíti a 2006/95. számú, az egészségügyi reformra vonatkozó törvényt, s rendelkezik az egészségügyi hozzájárulás bevezetéséről az orvosi szolgáltatások igénybevételekor.</p>

A kormány előterjesztését először a Szenátusban fogják megvitatni, a szaktestületi szavazás pedig 6 igen és 2 nem voksot eredményezett. Ennek értelmében valamennyi biztosított vizitdíjat kell fizessen az egészségügyi alapszolgáltatások igénybevételekor. Kivételt képeznének a kiskorúak, a 18- 26 év közötti fiatalok- ha diákok vagy leérettségiztek, egészen az egyetemi tanulmányaik elkezdéséig, de nem többet, mint három hónapot, az inasok és az egyetemisták, ha nem kapnak bért-, a szaktárca által kijelölt országos programba tartozó betegséggel rendelkező személyek, és a 700 lejnél kisebb nyugdíjat kapó idősek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!