ERDON Országos hírek

2010.11.04. 15:44

Fontos: ide szörfözzenek a kettős állampolgárságért !

<p>Indul az <a href="http://allampolgarsag.gov.hu/" target="_blank">allampolgarsag.gov.hu</a> honlap. A magyar kormányzat hivatalos webhelye a kérvényezőknek szól, minden fontos információt tartalmaz.</p>

Elindult - a kezdetben közölthöz képest néhány nap késéssel - az az átfogó tájékoztató honlap, amely a magyar állampolgárságot igénylőknek szól. A webhelyet csütörtökön délután ünnepélyes keretek között mutatták be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, Budapesten. Ezt követően aktiválták is.

Az allampolgarsag.gov.hu (a www beírása nélkül, vagy ezzel együtt is lehívható) minden technikai és tartalmi információt tartalmaz azzal kapcsolatban, hogyan nyújthatóak be az igénylések január 3-tól.

Az eljárással kapcsolatos tennivalókra a magyar kormány erre az évre 830 millió forintot különített el, s az első évben 250-400 ezer kérelmezővel számolnak. Az egyszerűsített honosítási eljárásért nem kell majd fizetni. Az ügyintézési határidő a kérelem benyújtásától számított 4-5 hónap lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!