ERDON Országos hírek

2010.06.16. 10:33

Tovább kormányoz a Boc-kabinet

<p>A parlament 228 igen, 197 nem szavazattal utasította el bizalmatlansági indítványt. Erdei D. István RMDSZ-es parlamenti képviselő szerint a jelenlegi helyzetben égetően fontos a kormányreform életbe léptetése.</p>

Marad a Boc-kormány, miután tegnap a parlament elutasította az ellenzék bizalmatlansági indítványát. A képviselők és szenátorok közül 228 szavazott igennel, míg 197 nemmel, de a kormány menesztéséhez 236 igen szavazatra lett volna szükség. Erdei D. István RMDSZ-es parlamenti képviselő kérdésünkre elmondta, a mostani eredmény valószínű ellenszenvet vált majd ki az RMDSZ választói között, ám ezt fel kellett vállalniuk, hiszen kormányon vannak, amit szintén a választók akarata révén értek el. A bizalmatlansági indítvány mellett szavazni populista eljárás lett volna, ráadásul beláthatatlan következménye lett volna, mely tovább rontott volna az ország gazdasági helyzetén. A képviselő rámutatott, az RMDSZ nem ért egyet a kormány minden megszorító intézkedésével, ezért azt szorgalmazzák, hogy a gazdaságélénkítő lépéseket is léptessék életbe a 2010. december 31-ig érvényben levő megszorító intézkedések mellett. Erdei elmondta, hogy szükséges az államreform, csak így léphet túl Románia a jelenlegi krízisen. A politikus meglátása szerint a megszorító intézkedések által érintett személyek demokratikus joga, hogy nemtetszésüket utcai megmozdulásokkal fejezzék ki, ám a rendfenntartó erők feladata, hogy a tiltakozó akciók során ne történjenek atrocitások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!