ERDON Országos hírek

2010.05.12. 12:44

16 év a darabolós gyilkosoknak

<p>Nagy port vert fel annak idején az, hogy két fiatal megölt, majd megcsonkított egy férfit, aki szexuális szolgáltatásért ment.</p>

Ítéletet hirdetett első fokon a temesvári bíróság annak a két fiatalnak az ügyében, aki megölte Trifu Schrottut, egy helyi roma közösség vezetőjét, aki szexuális szolgáltatásért kereste fel a páros nőtagját. Mint annak idején részletesen beszámoltunk róla, a két, orvosi egyetemre járó fiatal, Carmen Bejan és Sergiu Florea egy pár volt, azonban Bejan időnként szexuális szolgáltatásokat is nyújtott másoknak pénzért. Az egyik ilyen ügyfél volt Schrottu, aki a bentlakásban kereste fel a lányt.

Árulkodó vérnyomok

Ott összetűzésbe keveredtek, s az odakint várakzó Sergiu Florea Bejannal közösen megölte Schrottut. Ezt követően feldarabolták a holttestet, néhány óráig egy szekrényben tartották, ezt követően táskákba pakolták és egy odalent parkoló személygépkocsi csomagtartójába helyezték, azt tervezve, hogy elszállítják valahova. Amíg a lány a vérnyomokat takarította el odafent, a fiú az autónál várta egy darabig, majd sétálni indult. A pár ezt követően már nem találta meg egymást, legközelebb a börtönben találkoztak. Időközben ugyanis a bentlakás őrének feltűntek az épületből a gépkocsihoz vezető vérnyomok és kihívta a rendőrséget. Elfogásakor Sergiu Florea öngyilkos akart lenni, de ebben megakadályozták. Ezt követően a két fiatal folyamatosan egymást vádolta a gyilkossággal.

Az ítélet

A kedden kihirdetett elsőfokú ítélet szerint emberölést és halottgyalázást is elkövettek. Mindketten 16 év börtönbüntetést kaptak. A 20 éves Carmen Bejan sírva fogadta az ítéletet, az ugyanannyi idős Sergiu Florea feszülten mosolyogva. Ügyvédeik már be is jelentették, hogy fellebbezéssel élnek.

Ami az indítékot illeti, a bíróság szerint a fiataloknak csúszópénzre volt szükségük az egyetemi vizsgáik elintézéhez, ezért megegyeztek, hogy a lány prostituálja magát. Így találkoztak későbbi áldozatukkal, aki 500 eurót ajánlott. A férfi azonban nem vitte magával a bentlakásba a pénzt, ezen összeveszett a lánnyal, aki sikoltozni kezdett. Erre berontott a hölgy barátja, Sergiu, és megverte a 65 éves Schrottut. Az azonban nem derült, hogy végül ki szurkálta halálra tavaly augusztus 2-án. Ezért kaptak egyforma ítéletet.

Egyébként Trifu Schrottu családja pert indított, 35.000 lejnyi és 120 ezer eurónyi kártérítést követel. Mivel azonban úgy tűnik, a Németországban tartózkodó felpereseknek nem kedvez az ítélet eme része, Schrottuék ügyvédje is fellebbezni fog.

Az ítélethirdetés előtti beszédében különben Carmen Bejan felmentésért könyörgött, s megbánását hangoztatta, Sergiu Florea ügyvédje viszont azt közölte, hogy csak minél enyhébb ítéletet szeretne, sőt a kártérítés kifizetésével is egyetértene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!