ERDON Országos hírek

2010.03.09. 10:08

Mezőgazdasági pályázatok

<p>A Vidékfejlesztési és Halászti Kifizetési Ügynökség (APDRP) vissza nem térítendő pályázati támogatást nyújt erdő- és mezőgazdasági infrastruktúrát fejlesztő projektekre.</p>

A közhasznú, az egész közösséget kiszolgáló projektekre maximum egymillió lejt adnak, kivételet képeznek az erdőutak javítására, kiépítésére és a vízmosások kiigazító munkálataira benyújtott tervek, melyek esetében a megpályázaható maximális összeg 1,5 millió euró. Az ilyen tipusú pályázatok megvalósítóinak nem kell önrészt vállalniuk. Azon közhasznú projektek esetében, amelyek azonban csak a közösség egy részét szolgálják ki, a maximális megpályázható összeg 750 ezer euró. Ezekre a projektekre az APDR a költségek 75 százalékát biztosítja. Az APDRP-hez pályázhatnak olyan önkormányzatok, vagy intrakomunitáris fejlesztési egyesületek, szervezetek, melyek mezőgazdasági területtel avagy ezekhez kapcsolódó infrastruktúrával rendelkeznek. Pályázhatnak továbbá erdőket birtokoló magán vagy jogi személyek, önkormányzatok, társulások, illetve a ROMSILVA kirendeltségei is. Részletek az APDRP és a Mezőgazdasági Minszitérium honlapján -  www.apdrp.ro; www.madr.ro - találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!