ERDON Országos hírek

2010.03.05. 07:38

Kevesebbet cigarettáznának az emberek

<p>Borúlátóak az emberek az idei évvel kapcsolatban, bizonyos termékek esetében a kiadások csökkentését tervezik, leginkább a cigarettára, alkoholra, ruházatra, elektronikai termékekre fordított pénzen spórolnak, az alapélelmiszerek esetében a kereslet konstans marad.</p>

- A legdrasztikusabb lépésekre a dohányzók készülnek, tízből négy dohányos azt állítja, kevesebbet akar költeni, a négyből egy végleg lemondana a dohányzásról. Az alkohol-fogyasztás csökkentése is az idei célkitűzések közé tartozik, tíz megkérdezettből négyen kevesebbet akarnak alkoholra költeni – áll a 360insight tanulmányában. Kevesebb pénzt szán a lakosság ruházatra, lakberendezésre, elektronikai és háztartási cikkekre is.

- A szabadidő eltöltésének módja is változik, kevesebb költenek az emberek szórakozásra, ritkábban járnak majd vendéglőbe, klubokba, színházba – nyilatkozta Manuela Dănilă, a 360insights képviselője. Alapélelmiszerekre viszont nem akarnak kevesebbet költeni a lakosok, így várhatóan nem csökken a gyümölcs-, zöldség-, hústermékek-, péktermék-, palackozott víz fogyasztása. A tanulmányt a 360insight marketing-kutatásra és tanácsadásra szakosodott cég készítette. Az adatokat februárban gyűjtötték, a tanulmány a 800 megkérdezett személytől érkezett válaszok összesítésére alapul  - tájékoztat a Mediafax.

(www.paprikaradio.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!