ERDON Országos hírek

2009.01.06. 09:09

Javítás zsaruk nélkül

<p>A Cascoval rendelkező autóvezetők, akik baleseteznek, de csak a saját kocsijuk rongálódik meg, és nem történt személyi sérülés, kérhetik a biztosítótól a javításra feljogosító dokumentumokat anélkül, hogy a rendőrségre kelljen menniük.</p>

A javítóműhelyek kötelesek lesznek elfogadni a biztosító által kiadott, javításra feljogosító iratokat, mert a CASCO biztosítók által kiadott autorizatie de reparatie (javítási felhatalmazás) elnevezésű papír a rendőrség által kiadott hasonló jellegű dokumentummal egyenértékű, áll a Biztosításfelügyeleti Bizottság közleményében.

Ezt az eljárást csak olyan balesetek esetén alkalmazzák, amikor csak a kárigénylő autója rongálódott meg és nem történt testi sérülés. A CSA által kiadott rendelet értelmében a javítás elkezdésére feljogosító dokumentum még nem jelent kötelezettséget a biztosító részéről arra, hogy kifizesse a kárt és nem számít végleges kárfelmérésének sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!