ERDON Országos hírek

2008.05.20. 15:32

Sárga riasztás

<p>A Környezetvédelmi Minisztérium kedden este az ország 31 prefektúráját értesítette arról, hogy május 21-én 18.00 órától május 24-én 18.00 óráig a sárga kód lép életbe náluk.</p>

A jelentős esőzések miatt a hidrológiai figyelmeztetés keretében arról értesítik őket, hogy több folyó, így a Berettyó, Fekete Körös, illetve a Sebes Körös, a Fehér Körös vízfolyásának felső részén a vízszint meghaladhatja a figyelmeztetési szintet. Emiatt figyelmeztették többek között Máramaras, Szatmár, Szilágy, Beszterce-Nasszód, Kolozs, Bihar, Arad, Temes, Fehér, Maros, Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben megyék prefektúráit.

 

Az előrejelzések szerint ezen időszakban nagy mennyiségi csapadék fog lehullni, erős széllökések és villámlások lesznek, sőt, egyes helyeken szélviharokra és jégesőre is számítani lehet. Csütörtökön például négyzetméterenként 25-40 liter csapadék is lehullhat, sőt egyes vidékeken akár az 50- 60 liter/négyzetméter mennyiséget is meghaladhatja az esővíz.

 

Kapcsolódó cikk:

  • Áradások és viharok pusztítottak Romániában

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!