ERDON Országos hírek

2008.04.03. 18:01

Tüntetés Bukarestben a NATO ellen

<p>NATO-ellenes jelszavakat tartalmazó feliratokkal a kezükben több tucat ember tüntet Bukarest utcáin, a megmozdulás egyelőre békés jellegű.</p>

Román tömegtájékoztatási eszközök szerint a 40-100 tüntető attól a gyárcsarnoktól indult el, ahol egy nappal korábban a rendőrség őrizetbe vett mintegy ötven fiatalt.
A csendőrök és rendőrök által kísért tüntetőknél "Kifelé a NATO-val Bukarestből!", "Állítsátok meg a háborút!" feliratok olvashatók. A résztvevők NATO-ellenes jelszavakat is skandálnak.
Szerdán maszkos rendőrök hatoltak be a tüntetők által kibérelt bukaresti gyárcsarnokba, ahonnan mintegy 50 fiatalt kísértek be a rendőrségre. A főleg román és német állampolgárságú személyek elleni kemény fellépést a román sajtó egyhangúlag brutálisnak minősítette. Csütörtökön néhány hamis bombariadót leszámítva incidensek nélkül zajlott Bukarestben a NATO-csúcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!