ERDON Országos hírek

2008.04.16. 14:39

Borbély: Folytatódik a hátrányos helyzetű városok tömbházainak hőszigetelését és szerkezeti megerősítését szorgalmazó program

<p>A mai április 16.-i kormányülésen a kormány jóváhagyta a gazdaságilag hátrányos helyzetű városok tömbházainak hőszigetelését és szerkezeti megerősítését szorgalmazó országos program 2008-as akciótervét.</p>

Borbély László véleménye szerint a Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium programjának elsődleges célja a különböző iparágak hanyatlása, munkahelyek megszűnése következtében társadalmilag és gazdaságilag hátrányos helyzetű polgárok életminőségének javítása.

A program idei akciótervében hat megyéből – Bihar, Gorj, Hunyad, Hargita, Máramaros, Suceava- összesen 13 hőszigetelésre és szerkezeti megerősítésre szoruló tömbház szerepel. Élesden 36, Rovinarion 38, Petrozsényben 94, Petrilán 280, Balánbányán 185, Nagybányán 202, Gura Humorului-on 48 lakrész hőszigetelésére és szerkezeti megerősítésére kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!