ERDON Országos hírek

2008.02.27. 10:26

A HIV fertőzöttek és AIDS betegek tiltakoznak

<p>A HIV fertőzöttek és AIDS betegek egyesületeinek országos szövetsége tiltakozó akciót szervezett a Közegészségügyi Minisztérium elé. Az ellen a miniszteri rendelet ellen tiltakoztak, amely nyílt rendszerű — kereskedelmi forgalmú — patikákban adná ki a fertőzöttek gyógyszereit. <A href="http://www.erdon.ro/hirek/im:erdon:romania/cikk/a-hivsida-fertozottek-tiltakoznak/cn/news-20080227-10205190#forum"><IMG height="13" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/forum.png" width="13" border="0" /></A></p>

Az egyesületek vezetői elmondták, hogy akár az 50%-ot is elérheti azoknak a betegeknek a száma, akik attól való félelmükben, hogy a gyógyszerészek visszaélnek bizalmas adataikkal, visszamondanák a gyógyszeres kezelést. Ugyanakkor azt gondolják, hogy ha a fertőzötteknek ezentúl nem kell minden alkalommal beszélniük a kezelőorvosukkal, amikor kiváltják a receptet a kórházak zárt rendszerű gyógyszertáraiban, akkor könnyen ellenőrizhetetlenné válik a betegség kezelése és a fertőzöttek egészségi állapotának nyilvántartása.
A harmadik indok, hogy a gyógyszertárakban előfordulhat, hogy nincs elegendő pénzük a rendkívül drága gyógyszerekre, így megszakadhat a fertőzöttek kezelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!