Erdon - Nemzetkozi

2017.07.23. 09:21

A nagyváradi Denisa Stejeran felszólalt az ENSZ székhelyén

A nagyváradi Denisa Stejeran felszólalt péntek este az ENSZ székhelyén a Many Languages, One World című nemzetközi verseny döntőseinek körében.

A nagyváradi Denisa Stejeran felszólalt péntek este az ENSZ székhelyén a Many Languages, One World című nemzetközi verseny döntőseinek körében. Egy város élhető, hogyha jól karbantartott zöldövezetei vannak. (...) Egy élhető városnak bővítenie kell zöldövezeteit, kikapcsolódásra, feltöltődésre használható tereit, minél több gyerekjátszóteret kell építenie, kulturális és sporteseményekre alkalmas lehetőséget kell teremtenie - mondta.

A fiatal lány Romániáról és szülővárosáról, Nagyváradról beszélt.

A résztvevőknek 3-3 perc állt rendelkezésükre, hogy kifejtsék gondolataikat.

A nagyváradi 24 éves lány filológiát végzett angol-francia szakon Kolozsváron, de ezeken a nyelveken kívül jól beszél spanyolul és portugálul is.

Denisa Stejerannak egyedül sikerült bejutnia Romániából a Many Languages, One World vetélkedő döntőjébe, amelyen idén 170 ország 1.950 egyetemének 6.000 diákja vett részt. A versenyzőknek egy esszét kellett írniuk arról, hogy miként látják a mai világot az ENSZ hat hivatalos nyelvének (arab, kínai, angol, francia, orosz és spanyol) egyikén. A 60 döntős díja egy kéthetes látogatás a szervezők költségére New Yorkba és Bostonba, illetve egy felszólalási lehetőség az ENSZ közgyűlésnek dísztermében.

A döntősöket fogadja António Guterres, az ENSZ főtitkára.

A versenyt idén negyedik alkalommal hirdették meg a világ összes fiatalja számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!