ERDON Music

2010.03.23. 16:52

Tankcsapda: London "hasonlít" Nagyváradhoz...

<p>Nagyváradon lép fel április 3-án a Tankcsapda. Lapunk olvasói koncertmeghívókat nyerhetnek, s most interjút adott az együttes. Szerintük nem a helyszín bírálatával kell foglalkozni…</p>

19 órakor lesz a kapunyitás a váradi szakszervezetek Művelődési Házában tartandó Tankcsapda koncertkor, április 3-án. Mint ismeretes, lapunkkal, illetve az erdon.ro-val is nyerhetnek koncertmeghívókat az érdeklődők, akiknek viszont nem kedvez a szerencse, azok a helyszínen is vásárolhatnak még jegyeket, 40 lejért - ha marad. A tavaszi turnéját megkezdett Tankcsapda tagjai váradi fellépésük közeledtével válaszoltak kérdéseinkre.

- Amióta tudattuk, hogy Váradon léptek fel, sok rajongótok nálunk érdeklődik, hogy miért a Szakszervezetek Művelődési Házában lesz a buli, ahol a terem tele van ülőhelyekkel, s miért nem a Sportcsarnokban, ahol könnyebb a “műélvezet”...

- Az a helyzet hogy az elmúlt sok év során nem az első olyan koncerthelyszín lesz ez a bizonyos Szakszervezetek Művelődési Háza, ahol nem üres nézőtér van hanem székek. Mi azt gondoljuk hogy aki jól akarja érezni magát egy Tankcsapda koncerten az nem azzal foglalkozik elsősorban hogy a teremben vannak-e székek, hanem azzal hogy egy lendületes és jó hangulatú koncerten meghallgathassa a zenekar dalait.

- Miért csak Várad az egyetlen partiumi-erdélyi színhely, ahol a tavaszi turnétokon felléptek?

- A turné szervezési és logisztikai dolgainak vonatkozásában a tavaszi koncertek során ez az egy helyszín kapott szerepet.

- Egy londoni klubban indítottátok az idei koncerteitek sorát. Nagyjából kik az ottani rajongóitok? Ennyi magyar gyűlik be rátok ott is?

- Igen, valóban szerencsésnek mondhatjuk magunkat hiszen Magyarországtól távol is nagyon sok magyarajkú rajongónk él. A londoni koncert közönségének túlnyomó részét is magyarok adták, így az ottani koncert is olyan volt, mintha hazai pályán játszanánk. Biztosak vagyunk benne hogy ez Nagyváradon sem lesz másként így aztán az is igaz, hogy ebből a szemponból nincs különbség egy londoni egy nagyváradi vagy mondjuk egy kecskeméti koncert között.

- Mindig az adott koncerthelyszínt illik dícsérni, de kérlek, most ne tegyétek. Hanem objektíven: Erdély és a Partium viszonylatában hol a legnagyobb a táborotok, hol volt a legemlékezetesebb fellépésetek?

- Ahol magyarajkú emberek élnek, ott népszerű és ismert zenekarnak számít a Tankcsapda. Ezért is nehéz erre válaszolni, és azért is, mert szerencsére sok, nagyon jó hangulatú koncertünk volt Erdélyben az elmúlt években Sepsiszentgyörgytől Marosvásárhelyig, Tusnádfürdőtől Kolozsvárig.

- Amikor legutóbb Várad felé jártatok, igen kellemetlen incidensben volt részetek. Megírtuk akkor, hogy tavaly nyáron Nagyvárad előtt az ARR és a román rendőrség megállította a buszotokat és órákig várakoztatta, majd az utaslista hiánya miatt többezer eurós büntetést rótt ki. Akkor órákat késtetek emiatt a tusnádfürdői koncertetekről. Van-e azóta valamilyen fejleménye az ügynek?

- Nem, nincs az “ügynek” fejleménye hiszen “papíron” sajnos valóban mi, illetve a busz üzemeltetője vétett hibát. Persze ha a helyi szervek egy picivel rugalmasabbak vagy barátságosabbak, talán egyszerűbben is végződhetett volna ez a kaland így aztán az egyetlen, mondjuk úgy fejleménye annyi a dolognak hogy meg kell tanulnunk az ilyemire (a papírok megfelelő kitöltésére) is jobban odafigyelni…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!