ERDON Helyi sport hírek

2017.11.28. 12:39

A váradi sípmester sem lesz ott a VB-n

Nemcsak a román és magyar labdarúgók nem lesznek ott a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokságon, de játékvezetők sem képviselik egyik nemzetet sem.

Nemcsak a román és magyar labdarúgók nem lesznek ott a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokságon, de játékvezetők sem képviselik egyik nemzetet sem.A nagyváradi Octavian Şovre tagja annak a labdarúgó játékvezetői hármasnak, melynek középbírója Ovidiu Haţegan (a harmadik tag Sebastian Gheorghe). Utóbbi pár napja az Észak-Írország - Svájc pótselejtező első találkozóján fújta a sípot, és "megajándékozta" a svájciakat egy jogtalan tizenegyessel, amit azok játékosa értékesített, így nem csak az idegenbeli győzelmet szerezték meg, de mint később kiderült, az a gól döntött arról is, hogy a svájci válogatott lehet ott a 2018-as oroszországi világbajnokságon, az észak-írek pedig csak tévén nézhetik azt. Ugyanez lesz a sorsa a román játékvezetőnek is (illetve vele együtt a két partjelzőjének is), mivel az elmúlt héten, amikor kijelölték a világversenyen közreműködő bírókat, az ő neve nem volt a lajstromban, az említett vétség miatt. Octavian Şovret különösen fájdalmasan érinti a fejlemény, hiszen karrierjéből már csak a VB-bíráskodás hiányzik. Az észak-írek egyébként nem zárják ki, hogy kártérítést kérnek a nemzetközi labdarúgó szövetségtől - erre már volt példa, hiszen 5 millió eurót kaptak az után, hogy 2010-ben ugyancsak egy bírói tévedés miatt maradtak le az akkori VB-ről (akkor a franciák legendás játékosának, Thierry Henrynek a kezezése maradt annyiban).

Kassaiék sem

Magyar játékvezető sem lesz a VB-n, mivel Kassai Viktor sem szerepel a FIFA hivatalos névsorában. Ez várható volt azok után, hogy már a pótselejtezőkön sem kapott szerepet társaival. Ezzel először fog előfordulni a magyar játékvezetéssel története során, hogy két egymást követő VB-n nem képviselteti magát. "Két asszisztens kollégám miatt különösen sajnálom a döntést, hiszen Dél-Afrikában én már átélhettem Erős Gábor és Vámos Tibor társaságában, milyen vébén közreműködni, ám ez a lehetőség most nem adatik meg Ring Györgynek és ifjabb Tóth Vencelnek ", nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kassai, némi magyarázattal is szolgálva: "Az európai játékvezetés a legmagasabb szintű a világon, rengeteg olyan kvalitású bíró van, aki a legélesebb vébémeccset is le tudja vezetni. Azonban a világbajnokságokra minden földrész limitált számban küld bírót, így sok minőségi játékvezető kimaradt a szűkítésnél. Nem másban keressük a hibát, kollégáimmal együtt kellően önkritikusak vagyunk a magunk teljesítményét illetően."

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!