ERDON Helyi sport hírek

2016.10.31. 18:00

Halálos pontosság a félidők végén

A Luceafărul 2–0-ra legyőzte a Szucsávai Foresta csapatát a Román Labdarúgó Bajokság 2. Ligájában. A mérkőzés első perceiben az óvatosság volt jellemző mindkét együttesre.

A Luceafărul 2–0-ra legyőzte a Szucsávai Foresta csapatát a Román Labdarúgó Bajokság 2. Ligájában. A mérkőzés első perceiben az óvatosság volt jellemző mindkét együttesre.

Az Erik Lincar edzette csapat jól érzi magát a feljutásra esélyesek ellen. A Chindia után ugyanis az „esthajnalcsillagok” a Szucsávai Forestát is legyőzték. A mérkőzés első perceiben az óvatosság volt jellemző mindkét együttesre, és csak két védelmi hiba tarkította az első percek szürkeségét. Niga, a kapus nem jött ki egy beadott labdára, Lukacs Zs. pedig a labda alá futott (2), majd a bihariak védelemében újabb hiba történt, Arnăutu rosszul szabadított fel, de Fl. Ilie elhárította a veszélyt (5). A moldvai csapat átvette a kezdeményezést, és közel járt a gólszerzéshez. Először egy hosszú indítás után B. Rusu egyedül törhetett kapura, de az elé szaladó Papba rúgta a labdát (18). Később Semeghin beadását B. Rusu tarkóval találta el, és így a labda a kapu fölé szállt (23). Válaszképpen a Luceafărul egy ellentámadásakor Balea beadása nyomán Păcurarhoz került a labda, aki tizenkét méterről A. Mutuba lőtte azt (31).

Maximális hatékonyság

Az első félidőt három perccel hosszabbították meg Pap sérülése miatt (23). Az első félidő utolsó pillanataiban Lukacs Zs. Baleaval kombinált, utóbbi beadását a hosszú oldalon Ban mellel levette, és éles szögből a léc alá küldve védhetetlenül lőtte a labdát a kapuba. A második félidőben a bihariak folytatták az intelligens játékot: lezárták a területeket és várták, mikor tudnak ellentámadásba lendülni. A szucsávai csapaton ekkor már megérződött a Steaua elleni kupameccs miatti fáradtság is, így már nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Ezzel szemben a bihariak a második félidő hajrájában ismét gólt szereztek: egy szépen kijátszott helyzet végén Arnăutu talált a hálóba.

Tények

Luceafărul–Szucsávai Foresta 2–0 (1–0). Luceafărul stadion. Kifogástalan gyepszőnyeg. Nézőszám: 400. Gólszerzők: Ionuţ Ban 45+3, Sergiu Arnăutu 89.

Luceafărul: E. Pap – Balea, Fl. Ilie, Sg. Moga, I. Ban – Hlinca – Păcurar (60 C. Roşu), Feher, Țegle, Zs. Lukacs (85 Bedea) – Arnăutu. Antrenor: Erik Lincar.

Foresta: Niga – D. Bălan, D. Lung, A. Mutu, Semeghin – Cerlincă, V. Stănescu, R. Avram (47 Dumitriu), Căinari (67 Drugă) – B. Rusu (63 V. Bujor), M. Matei. Antrenor: Cristian Popovici.

Sárga lapok: Păcurar 29, Hkinca 90+1 / M. Matei 40, D. Lung 77, Dumitriu 83.

Piros lapok: Ţegle 90+1 / -

Játékvezetők: Paul Unimatan (Zilah) – Ionuţ Petrică Cîmpeanu (Kolozsvár) és Marius Bălan (Dézs), tartalék-játékvezető: Mircea Ardelean (Arad).

FRF megfigyelők: Romeo Malac és Iulian Spătaru (mindketten Temesvárról).

„Nagyon jó színvonalon játszottunk”

Erik Lincar dicsérte csapata teljesítményét a meccs után: „Az eddigi legjobb ellenféllel találkoztunk, nagyon jó játékosaik vannak. Tudtam, hogy nehéz meccs lesz, ezért választottam védekező taktikát, tekintettel arra, hogy a Forestának milyen támadó játékosai vannak. Mi nagyon aktívak voltunk, nyomást gyakoroltunk a labdát birtokló játékosra, férfiasan játszottunk. Minden játékosunk nagyon jó színvonalon játszott.”

A szucsávai csapat edzője, Cristian Popovici csalódottan nyilatkozott: „Többet tűztünk ki magunknak ezen a meccsen, mint amit végül sikerült megvalósítani. Abban bízva jöttünk ide, hogy megszerezzük a három pontot, ami az élbolyban tartott volna minket. De semmi sem sikerült nekünk. Lehet, hogy érződött a Steaua elleni meccs fáradtsága is, de nincs mentségünk. Figyelmeztettem a játékosaimat, hogy a Luceafărul egy nagyon dolgos csapat, amely kész komoly erőfeszítésekre. Nulla-nullánál komoly helyzeteink voltak, és ha sikerült volna betalálni, akkor egészen másként alakult volna a mérkőzés. Várad gólt lőtt nekünk az első kapura rúgásakor, így a második félidőben volt mit védelmeznie. Nem hagytak teret nekünk és ez bevált nekik.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!