ERDON Helyi sport hírek

2016.06.30. 12:32

Bajnokok Ligájában a váradi férfikosarasok

A Nagyváradi VSK U bajnoki címvédő férfikosárlabda csapata másik tizenöt együttes társaságában kezd a következő, 2016/2017. évi kosárlabda Bajnokok Ligája küzdelemsorozatban. Az eseményen részt vesz a Román Kupa győztes Kolozsvári U BT is.

A Nagyváradi VSK U bajnoki címvédő férfikosárlabda csapata másik tizenöt együttes társaságában kezd a következő, 2016/2017. évi kosárlabda Bajnokok Ligája küzdelemsorozatban. Az eseményen részt vesz a Román Kupa győztes Kolozsvári U BT is.

A váradi legénység másik tizenöt együttes társaságában az első osztályozó tornán szerepelhet, amelyen részt vesz a Román Kupa győztes Kolozsvári U BT is. A tizenhat csapat a következő: Juventus (Litvánia), Igokea (Bosznia-Hercegovina), Rilski (Bulgária), Minszk (Fehéroroszország), Gröningen (Hollandia), Mornar (Montenegró), Tartu Rock (Észtország), Nagyváradi VSK U, Kolozsvári U BT, Prievidza (Szlovákia), Bakken (Dánia), Södertalje (Svédország), Porto (Portugália), Benfica (Portugália), Petrolina (Ciprus). A sorsolásra július 21-én Münchenben kerít sort a FIBA (Nemzetközi Kosárlabda-szövetség). Az első osztályozó mérkőzéseket (oda- és visszavágók) szeptember 27-29. között rendezik, s azok vesztesei a FIBA Europe Cup-ban folytathatják, míg a győztesek a második osztályozó tornán (ellenfeleik a bolgár Lukoil, a magyar Szolnoki Olaj, a belga Charleroi, a török Besiktas és a Sportif, az izraeli Nahariya, az olasz Varese, valamint a német Ludwigsburg) a BL fő táblára kerülésért küzdenek október 4-6. között.

Négy BL cspoportban

A második torna vesztesei szintén a FIBA Europe Cup-ban folytathatják, a nyolc győztes pedig a BL főtáblára kerül az egyenes ágon már oda jutott huszonnégy együttes mellé: Lyon, Strasbourg, Monaco, Le Mans (Franciaország), Banvit, Karsiyaka  (Törökország), Aris Saloniki, PAOK Salonic (Görögország), Avellino, Venezia (Olaszország), Fraport, Oldenburg (Németország), Oostende (Belgium), Maccabi (Izrael), Cibona (Horvátország), Nymburk (Csehország), Neptunas (Litvánia), Radom (Lengyelország), Helios (Szlovénia), Mega Leks (Szerbia), Tenerife (Spanyolország), Saratov (Oroszország), Khimik (Ukrajna), Ventspils (Lettország). A főidény négy csoportjában nyolc-nyolc csapat játszik majd egymással oda- és visszavágó mérkőzéseket, az első fordulót október 20-án rendezik. Az 2016/2017. évi Bajnokok Ligája sorozat különben harmincegy európai klub negyvennyolc csapatának ad-adott játéklehetőséget.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!