ERDON Helyi sport hírek

2016.03.13. 14:05

Vereség a Szamos-parton is

A Steaua ellen hazai pályán elszenvedett két pont különbségű vereséget követően az alapszakasz második részében ismét két pont különbséggel maradt alul a VSK U, ezúttal Kolozsváron.

A Steaua ellen hazai pályán elszenvedett két pont különbségű vereséget követően az alapszakasz második részében ismét két pont különbséggel maradt alul a VSK U, ezúttal Kolozsváron.

Nézőcsúcsot (közöttük ötszáz főnyi váradi szurkolt) döntött a hazai férfi kosárlabda bajnokság szombat esti erdélyi rangadója: Kolozsvári U BT– Nagyváradi VSK U 87–85 (17–26, 28–21, 19–24, 23–14). Kolozsvár, Multifunkcionális Sportcsarnok, mintegy 6 000 néző. Játékvezetők: Laurenţiu Grigoraş, Ciprian Stoica, Sorin Drugău. Megfigyelő: Marian Oprea. Roppant közel állt a győzelemhez, jobban is játszott ellenfelénél a váradi alakulat a látványos, jó mérkőzésen, ám a kincses városiak a negyedik játékrész végére bravúrosan ledolgozták tizenkét pontos (69–81) hátrányukat, majd átvették a vezetést is, miközben a listavezető vendégek elidétlenkedtek két egyenlítési lehetőséget, s ezért a 2016-os esztendőben immár másodszor voltak kénytelenek vesztesként elhagyni a játékteret.

Összeállítás és pontszerzők

A hazaiak egyik legjobb játékosának a Nagyváradról elszármazott Török Roland bizonyult, aki ponterőssége mellett hasznos tagja volt az U BT védelmének is, míg a VSK U játékosai közül a majd végig pályán levő csapatkapitány William Franklin és a Kolozsvárról a Sebes Körös-partjára szerződött, 24 pontot szerző Sean Barnette volt. Ami pedig a legutóbbi szerzemény, Martin Zeno teljesítményét illetti, úgy tűnik, hogy ő még nem integrálódott teljes mértékben a csapat stílusához. U BT: Dykes (19), Todics (10), Pasalics (12), Adamovics (8), Baciu (2), Kalnicsenko (5), Török (17), Kuti, Zigeranovics (9), Guţoaia (5). VSK U: Zeno (6), Mandache (9), Barnette (24), Markovics (12), Paşca (3), Lucsics (5), Zupan (11), Petrişor, Ţibîrnâ (6), Franklin (9).

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!