ERDON Helyi sport hírek

2015.09.10. 12:20

Negyedik Irinyi Kupa kézilabdatorna Albison

Az Érmellék talán legszínesebb felnőtt kézilabda sportrendezvénye, a már hagyományosnak mondható Irinyi Kupa zajlott Albison, a szokásoknak megfelelően az iskolakezdés előtt egy héttel, 4. alkalommal.

Az Érmellék talán legszínesebb felnőtt kézilabda sportrendezvénye, a már hagyományosnak mondható Irinyi Kupa zajlott Albison, a szokásoknak megfelelően az iskolakezdés előtt egy héttel, 4. alkalommal.

A rendezvény Albis szülötteinek, az Irinyi testvéreknek – Irinyi János, a biztonságos gyufa feltalálója, és Irinyi József, a ’48-as márciusi ifjak tagja – nevének állít emléket. A tornán négy férfi (Adony, Albis, Ottomány, Szalacs) és két női (Bogyoszló, Ottomány) csapat vett részt. A meccseket esőben kezdték, de ez nem lehetett akadály: míg az albisi kultúrotthon udvarán főtt a babgulyás, addig jószándékú emberek segítségének köszönhetően a labda a közeli Margitta sporttermében pattogott. Négy lejátszott meccs után már napsütés várta Albison az ebédre visszaérkező csapattagokat és a támogatókat. Ebéd után zavartalanul folytatódhattak a mérkőzések a szabadban. Egyre nagyobb számban gyülekeztek az érdeklődők, s az utolsó mérkőzéseken már sokan szurkoltak – főleg helybeliek – kedvenc csapatuknak.

Civil kezdeményezés

Ebben az évben a vándorserleg a férfiaknál Albison maradt, a nőknél ismét Ottomány birtokolhatja egy évig, de senki sem tért haza üres kézzel: a játékosok, edzőik, a támogatók, a segítők is kaptak 1-1 érmet örök emlékül. Ez a torna civil kezdeményezésre – a szó igazi értelmében – jött létre. Szabó László, az ötletgazda főszervezőként az emberek jóhiszeműségében bízva, adományokból hozta létre már 4. alkalommal.

A szervezésben, lebonyolításbán segítségére volt családja, az albisi Meteor Sportklub kézilabdásai és számos vállalkozó, magánszemély. Köszönet jár mindenkinek, aki bármilyen formában segített, hogy az Irinyi Kupát 2015-ben is sikerült megrendezni politikai érdekektől mentes, közösségformáló rendezvényként.

Bajkó-Szabó Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!