ERDON Helyi sport hírek

2014.10.20. 13:16

Elhunyt Mircea Neşu játékvezető

Hétfőre virradó hajnalban elhunyt Mircea Neşu volt nemzetközi futball bíró, a román válogatott, valamint a Steaua és FC Utrecht játékosának, Mihai Neşunak az édesapja.

Hétfőre virradó hajnalban elhunyt Mircea Neşu volt nemzetközi futball bíró, a román válogatott, valamint a Steaua és FC Utrecht játékosának, Mihai Neşunak az édesapja.

A 74 esztendős Mircea Neşu október 19-ről 20-ra virradó hajnalban hunyt el a kórházban, ahová október 12-én súlyos állapotban utalták be, mivel nagy adag gyógyszert vett be. Feltételezések szerint a volt játékvezető súlyos depresszióban szenvedett, amit részben felesége halála, saját betegsége, valamint fia balesete váltott ki. Mihai Neşu egy szerencsétlenül végződött edzés közben sérült meg és került kerekesszékbe.

Mircea Neşut végül a múlt héten átutalták a városi kórház intenzív osztályára, de már ott sem tudták megmenteni az életét, hétfő hajnalban öt óra körül meghalt. A halálesetről a Bihar megyei rendőrséget is értesítette a kórház, a halál pontos okát a boncolás után állapítják meg. Mircea Neşu egyetemista éveiben a Kolozsvári Universitatea csapatában játszott, majd nemzetközi futball bíró lett.

Rövid búcsú

Egyes hírek szerint Neşu önkezűleg vetett véget életének, ám ezt a család jó barátja, a Kolozsvári ”U” jelenlegi edzője, Mihai egykori játékos társa, George Ogăraru cáfolta, mondván: „egy héten át az intenzív osztályon kezelték, nagyon legyengült, és a szíve nem bírta tovább, szó sincs önkezáségről”. Mihai Neşu alapítványának oldalán röviden így búcsúzott édesapjától: „Az éjjel elhunyt az édesapám. A szervezete feladta a harcot. Isten nyugtassa! Örülök, hogy hazatértem Hollandiából, és megédesítettem szüleim utolsó hónapjait. Nagyon szomorú év volt az idei, Isten segítségével remélem túl tudom tenni magamat a történteken. Köszönöm mindenkinek a vigasztaló szavakat…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!