ERDON Helyi sport hírek

2013.08.21. 10:39

Bemutatkozott az új váradi edző

Kedden délelőtt a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal kistermében sajtótájékoztatón mutatkozott be a helyi média képviselőinek a VSK Digi vízilabdázóinak új edzője, Dorin Costrăş.

Kedden délelőtt a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal kistermében sajtótájékoztatón mutatkozott be a helyi média képviselőinek a VSK Digi vízilabdázóinak új edzője, Dorin Costrăş.

A mostani edző a valamikori váradi bajnokcsapat és a román vízilabda-válogatott oszlopos tagjaként a nyolcvanas években itthon szórta a gólokat, majd Spanyolországban folytatta pályafutását előbb kiváló játékosként, majd szakvezető edzőként. Idén tavasszal kereste meg Barcelonában a váradi klub vezetősége azzal a kéréssel-kérdéssel, hogy nem vállalná-e el a sokszoros bajnok nagyváradi vízilabdacsapat edzői teendőit. A tájékoztatón Dorin Costrăş mosolyogva bevallotta, hogy három hónapig gondolkodott az ajánlaton, majd döntött, és visszatért egykori sikereinek színhelyére. Egy évre szóló szerződést kötött a klubbal, illetve a vízilabda-szakosztállyal úgy, hogy maradása hosszabb ideig meghosszabbítható lesz, ha csapata eredményességével ő, valamint a vezetőség is elégedett lesz.

Jó a csapat!

Az újságírók kérdéseire válaszolva Costrăş fesorolta terveit, az elképzeléseket: – ismerem a játékosokat, hiszen mindig is figyelemmel követtem tevékenységüket, jó csapatnak tartottam a gárdát, most pedig különösképpen megerősödtek a fiúk az új szerb átlövő és a szerb válogatott kapus leigazolásával. Véleményem szerint az eddiginél sokkal jobban teljesítünk majd a holnap esedékes Bajnokok Ligája-csoporttalálkozók sorsolását követően, amelynek második tornáját szeretnénk Nagyváradon megrendezni. Szeretnék több fiatalt bevonni a felkészülésünkbe, hiszen nagyszerű gyerekek vannak a váradi ifjúsági csapatokban, illetve a Nagyváradi Crişul együttesében, s velük jó kapcsolatokat akarok majd kiépíteni és természetesen ápolni is.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!